”Toimistolle tulemisen kynnys on pienentynyt” – näin Arkkitehtiryhmä A6 on viihtynyt Troolissa

Kierrettyään läpi lukuisia vaihtoehtoja, Arkkitehtiryhmä A6 löysi viimein tarpeisiinsa sopivat toimitilat Kalasataman Troolista. Mitkä tekijät lopulta ratkaisivat valinnan?

Arkkitehtiryhmä A6:n toimitusjohtaja Jukka Kähkönen.

Arkkitehtisuunnitteluun erikoistunut Arkkitehtiryhmä A6 tarjoaa asiakkailleen asuntosuunnittelua sekä uudis- ja korjausrakentamista. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu maankäytön suunnittelua sekä rakennuttajien ja kaupunkien avustamista kaavoituksissa. Kymmenhenkinen yritys on ollut toiminnassa pääkaupunkiseudulla jo 30 vuoden ajan.

Tilojen supistuessa laadusta ei haluttu tinkiä

Tarve uusille toimitiloille huomattiin, kun työntekijät siirtyivät enenevissä määrin etätöihin eikä suurille tiloille ollut enää tarvetta. Kun tilojen vertailun jälkeen päätös toimitilojen vaihdosta vahvistui, yritys muutti Punavuoresta Kalasataman Trooliin kesäkuussa 2023. 

– Kiersimme kymmenkunta eri toimitilaa ja katsoimme useita eri kohteita vuokranantajien sivustoilta. Tarjontaa oli paljon, mutta meidän tarpeisiimme ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa ennen kuin törmäsimme Trooliin. Vaikka siirrymme pienempään toimitilaan, niin emme missään nimessä halunneet tinkiä tilan laadusta, kertoo A6:n toimitusjohtaja Jukka Kähkönen.

Toimitiloja etsiessä yritykselle oli tärkeää ottaa huomioon työntekijöiden mielipiteet ja toiveet. Trooli koettiin hyvänä vaihtoehtona muun muassa sijaintinsa vuoksi, sillä monilla työntekijöillä lyheni työmatka ja lisäksi asiakkaiden on helpompi tulla paikan päälle tapaamisiin. Lyhyen työmatkan ansiosta monen työntekijän kynnys tulla toimistolle etätyöskentelyn sijaan on pienentynyt.

– Halusimme kuunnella henkilökuntamme ajatuksia toimitiloihin liittyen. Trooli sai kannatusta hyvän sijainnin ja kulkuyhteyksien takia. Kalasatama alueena on todella elinvoimainen ja täältä löytyy aktiivista kaupunkielämää. Myös yritykset, palvelut ja ravintolat ovat lähellä, Kähkönen iloitsee.

Tuttua tunnelmaa uuteen toimistoon

Työntekijät ovat erityisesti pitäneet Troolin tilojen suurista ikkunoista, jotka tuovat paljon luonnonvaloa sisään. Kähkösen mukaan toimitilat ovat todella viihtyisät ja modernit: muun muassa autopaikkoja voi hallita sovelluksen avulla ja polkupyöriä on mahdollista säilyttää lämpimässä. Kiinteistöstä löytyy myös hienot saunat, sosiaalitilat ja kuntosali sekä alakerrassa sijaitseva lounasravintola Factory, joka tarjoaa herkullista lounasta päivittäin. Troolin sisäinen tiedotus toimii Kähkösen mukaan todella hyvin ja esimerkiksi kaikista uudistuksista on tiedotettu aina selkeästi.

Myös yhteistyöhön vuokranantajan kanssa ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Yritys esimerkiksi halusi varastotilan, siivouskomeron sekä muita hyväksi todettuja toimintoja, mitkä hoituivat kätevästi vuokranantajan puolesta.

– Toimitilaa etsiessä ehtonamme oli, että saamme tuotua edellisen tilan tuntua uuteen toimistoon. Halusimme uuteen toimitilaan samankaltaiset sosiaalitilat ja toiminnot, kuin aiemmin. LähiTapiolan kanssa muutostyöt ovat menneet jouhevasti ja yhteydenpito on ollut nopeaa sekä sujuvaa, Kähkönen mainitsee.

Tutustu Troolin toimitiloihin >>

Jaa artikkeli: