Vastuullisia vuokrakoteja mutkattomaan elämään

Heinäkuussa 2020 Jyväskylän keskustaan Kauppakadulle valmistui noin sata uutta asuntoa vanhaan toimistorakennukseen. Laadukkailla materiaaleilla remontoidut kauniit yksiöt ja kaksiot sijaitsevat kauppakeskus Sokkarin yläkerroksissa, joten nopea pääsy keskustan palveluiden äärelle on taattu! Taloyhtiön kattoterassilla voi nautiskella Jyväskylän jylhistä maisemista ja istua iltaa ystävien ja naapureiden kanssa. Lapsille on kattoterassilta varattu myös tilaa leikkiä. Kauppakadulla asuessa ei juuri autolle ole tarvetta, mutta tarvittaessa parkkipaikan voi varata maan alta parkkihallista. Myös polkupyörän saa talteen sisätiloihin, suureen pyöräkellariin.

Näihin Kauppakadun asuntoihin, kuten kaikkiin muihinkin LähiTapiolan Mutkaton koti -vuokra-asuntoihin, ovat lemmikit lämpimästi tervetulleita ja asukas saa maksuttoman 50M laajakaistayhteyden. Lisäksi kaikkien asuinkiinteistöjemme kiinteistösähkö pyörii tuulivoimalla.

Vastuullisuus edellä kiinteistösijoituksissa

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidolla on asuntokohteita Suomen suurissa kaupungeissa, uusimpana Kuopiossa. Asuntoja on artikkelin kirjoitushetkellä yhteensä noin 4000 ja rakenteilla noin 400 lisää. Tarjoamme laadukkaita ja mutkattomia koteja siellä, missä ihmiset haluavat olla, erilaisten elämän tärkeiden palveluiden lähellä. Kohteemme ovat uusia tai vähintäänkin uudehkoja, hyväkuntoisia, laadukkaasti ja vastuullisesti rakennettuja ja ylläpidettyjä.

Vastuullisuus on merkittävässä roolissa sijoituskohteidemme valinnassa ja tarkastelemme vastuullisuutta useista näkökulmista. Sijainnin vastuullisuus määrittyy saavutettavuuden kautta – haluamme, että Mutkattomat kodit ovat helposti saavutettavissa myös julkisen liikenteen kulkuneuvoilla ja että palveluiden pariin pääsy on helppoa. Sijoitamme alueisiin, joille riittää kysyntää ja tarvetta. Valitsemme myös sidosryhmämme vastuullisuusperiaatteita noudattaen, sillä haluamme toimia samankaltaisten arvopohjien mukaan toimivien kumppaneiden kanssa. Asuntokohteemme suunnitellaan ja remontoidaan tai rakennetaan kestävästi, energiatehokkaasti ja koko kohteen elinkaarta ajatellen. Asuntokohteista vastaavat kohdepäällikkömme kehittävät myös palveluitamme jatkuvasti vastuullisempaan suuntaan.

Kuumat perunat vuokramarkkinoilla 2021

Vastuullisuus kiinnostaa juuri nyt enemmän kuin koskaan, ja sehän sopii meille paremmin kuin hyvin. Asukkaat ovat vastuullisuuteen liittyvistä asioista todella tiedostavia, ja esimerkiksi kierrätyksestä ja lajittelumahdollisuuksista kysytään paljon. Kaikissa taloyhtiöissämme kierrätetään ja oikeaoppiseen lajitteluun ohjeistetaan selkeästi. Vastuullisuus näkyy meillä lisäksi materiaalivalinnoissa sekä esimerkiksi energiaratkaisuissa – kaikki kiinteistömme käyttävät kiinteistösähkönä tuulivoimaa, eli esimerkiksi hissit, taloyhtiöiden saunat ja ilmanvaihto pyörivät tuulivoimalla.

Kodin sijainti on toki vuokra-asujallekin yksi asumiseen liittyvistä tärkeistä asioista. Palveluiden, kuten ruokakaupan, koulun, päiväkodin tai ravintoloiden, halutaan olevan helposti saavutettavissa. Erilaisten kulkuyhteyksien merkitys on myös sijainnista riippuvaista ja kohteemme ovatkin lähtökohtaisesti hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Myös polkupyöräilijät ja kävellen kulkevat otetaan sijainnissa huomioon.

Yhteisöllisyys on alkanut kiinnostaa myös kerrostaloasujia entistä enemmän. Tästä syystä laadukkaisiin ja viihtyisiin yhteiskäyttötiloihin halutaan panostaa. Sekä kerhohuoneita, että sauna- ja ulkotiloja kalustetaan viihtyisiksi kokonaisuuksiksi, joissa asukkaat voivat viettää aikaa ja järjestää vaikkapa juhlia.

Vuokra-asuminen, asumisen uusi trendi

Keskustelu erilaisten asumismuotojen ympärillä on muuttunut paljon melko lyhyessä ajassa. Omistamisen tarve on vähentynyt, ja vuokra-asumisesta puhutaan monesti sinä halutuimpana asumisen muotona. Vuokra-asuminen mielletään mutkattomaksi tavaksi asua maailmassa, joka muuttuu usein ja välillä nopeastikin. Esimerkiksi korona-pandemian iskiessä vaihto isompiin neliöihin on voinut tuntua vuokra-asujista kevyemmältä kuin omistusasunnoissa majailevista.

Vuokra-asumisen suosiota selittää myös ihmisten laajempi liikkuvuus esimerkiksi työrintamalla. Työpaikkaa saatetaan vaihtaa useinkin, ja asunnon vaihtaminen voi näissä tilanteissa olla monesti tarpeellista. Etätöiden yleistyessä kodin neliöiden on tarjottava mahdollisuuksia vapaa-ajanvieton lisäksi töiden teolle. Jos oma asunto ei vastaa tarpeisiin, on vuokra-asunnosta toiseen vaihtaminen yleensä vaivatonta. Maiseman vaihtamisen helppous kiinnostaa monenlaisia asujia, ja vuokra-asuminen voi tuntua jopa turvallisemmalta vaihtoehdolta omistusasuntoon verrattuna. Yhteen asuntoon ei välttämättä haluta sitoutua pitkäksi aikaa vaan elämältä toivotaan vaihtelevuutta muutenkin kuin pakon edessä.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon Mutkattomat kodit vastaavat monenlaisiin tarpeisiin. Opiskelijoille, perheille, koira- ja kissaihmisille, eläkeläisille – ihan jokaiselle sopivia koteja hyvällä sijainnilla, vastuullisesti tehtynä ja ylläpidettynä!

Tutustu vapaisiin koteihin ja lue lisää Mutkattomien kotien eduista verkkosivuiltamme. linkki

Jaa artikkeli: