LähiTapiolan yhteiskunnallisiin kiinteistöihin sijoittava rahasto avasi toimintansa kahdella Oulussa sijaitsevalla kohteella

Suomalaiseen institutionaaliseen sijoittamiseen pohjautuvan ja pitkäaikaiseen omistajuuteen sitoutuneen rahaston tavoitekoko on puoli miljardia euroa.

Vuoden 2019 lopussa perustettu LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky teki elokuussa ensimmäiset kauppansa sijoittaessaan kahteen kiinteistökohteeseen Oulussa. Kastellin Tutkimuskeskus on toimisto ja laboratoriokohde, jossa toimii muun muassa Työterveyslaitos, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja neuvola. Hoivarakentajien rakennuttamassa Oulun Oppikylässä toimii puolestaan koulu ja päiväkoti.

– Rahaston ensimmäiset sijoituskohteet osoittavat sen kyvyn toimia monipuolisesti yhteiskunnallisten kiinteistöjen segmentissä. Oulu sopii maantieteellisesti hyvin rahaston sijoitusstrategiaan ja näen sijainnin kiinnostavana myös jatkossa, LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen salkunhoitaja Lasse Westberg kertoo.

LähiTapiolan lisäksi rahaston sijoittajina toimii Keva, Valtion Eläkerahasto, Eläkekassa Verso ja Kirkon eläkerahasto. Sijoittajia yhdistää halu kehittää yhteiskunnallisten kiinteistöjen markkinaa ja tuoda sinne vaihtoehtoinen pitkäaikaiseen omistajuuteen sitoutunut taho, joka pystyy sijoituksillaan kantamaan myös yhteiskunnallista vastuuta.

– Sijoitukset tukevat paikallista elinvoimaa Oulun seudulla ja ovat hyvä esimerkki elämänturvayhtiön alueellisesta yhteiskunnallisesta ja vastuullisesta vaikuttamisesta, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Rahaston tavoitekoko on puoli miljardia euroa, mikä tarkoittaa sijoitusmahdollisuuksien aktiivista tutkimista seuraavien lähivuosien aikana. Rahaston sijoituskohteet voivat olla joko olemassa olevia kiinteistöjä tai uudisrakennushankkeita, jotka toteutetaan julkisten palvelujen käyttöön.

– Rahasto mahdollistaa sijoittamisen niin pienempiin kehityskohteisiin kuin isompiin kehityshankkeisiinkin. Rahaston kautta osallistumme Suomen yhteiskunnan kehittymiseen ja olemme ihmisten arjessa elämänturvan asialla kestävän kiinteistösijoittamisen periaatteidemme mukaisesti, Westberg kiteyttää.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky on vain ammattimaisille asiakkaille tarkoitettu suljettu vaihtoehtorahasto, joka sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin. Rahaston hallinnointiyhtiönä toimii LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy. #mainos

Jaa artikkeli: