LähiTapiola tukee vuokralaisasiakkaitaan myös koronapandemian aikana

Huhti-toukokuun ajalta kahvila- ja ravintolatoimijoille vapautus vuokranmaksusta

Koronapandemia on aiheuttanut hyvin poikkeuksellisen tilanteen, jolla on vaikutusta jokaisen Suomessa toimivan yrityksen arkeen. Valmiuslain johdosta voimaan tulleet rajoitukset ja annetut suositukset vaikuttavat erityisesti vähittäiskauppaan, palvelualoihin ja hotelliliiketoimintaan, mutta myös muiden alojen toimijoihin. Eduskunnan tuore päätös ravintoloiden aukiolojen rajoittamisesta heikentää kahvila- ja ravintolatoimijoiden tilannetta entisestään.

– Olemme viimeisten viikkojen aikana tehneet aktiivisesti yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, joiden liiketoimintaan vallitseva tilanne on vaikuttanut nopeasti. Äkillisesti muuttunut tilanne on luonnollisesti huolestuttanut asiakkaitamme. Vastuullisena toimijana kannamme huolta asiakkaidemme liiketoiminnan jatkuvuudesta ja haluamme auttaa heitä parhaamme mukaan poikkeusolosuhteiden aikana, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistöjohtaja Reetta Räsänen kertoo.

Vuokrat ovat kuluina pääsääntöisesti kiinteitä ja merkittävä kuluerä yrityksille, eivätkä ne yleensä jousta liiketoiminnassa tapahtuvien muutosten mukaisesti. Poikkeusolosuhteissa LähiTapiola on kuitenkin valmis joustamaan ennalta sovituista velvoitteista.

Kahvila- ja ravintolatoimijoiden ei tarvitse maksaa vuokraa huhti- ja toukokuun ajalta. Liikkeiden minimiaukioloaikoja on jo lyhennetty ja sopimusten mukaisista vuokrantarkistuksista luovutaan toistaiseksi. Maksuaikajoustot ovat mahdollisia, mikäli vuokralaisasiakkaan vuokranmaksukyky on heikentynyt merkittävästi koronapandemian johdosta. Erityisesti pienyrittäjien tilanne huomioidaan tapauskohtaisesti tilanteen vaativalla tavalla.

– Vuokranantajalla on merkittävä rooli yrityksen toimintaympäristössä. Vuokrasuhde on kumppanuussuhde, jonka tavoitteena on molempien osapuolien elinvoimaisuuden säilyttäminen. Sen kautta rakennetaan, ylläpidetään ja kehitetään yhteiskuntaa niin tuottavin kuin vastuullisin tavoin. Toimimme tällä hetkellä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa ja meille on tärkeää olla myös tässä tilanteessa asiakkaidemme tukena, Räsänen painottaa.

Kehotamme vuokralaisasiakkaitamme olemaan tarvittaessa yhteydessä nimettyyn sopimusyhteyshenkilöönsä vuokranmaksujärjestelyihin liittyen.

Jaa artikkeli: