LähiTapiola Kiinteistövarainhoidolle neljä tähteä GRESB-vastuullisuusarvioinnista

Yhtiön strateginen ja pitkäjänteinen vastuullisuustyö näkyy tuloksen parantumisena erityisesti riskienhallinnan ja sidosryhmäyhteistyön osa-alueilla.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kansainvälisesti vertailukelpoinen arviointi kiinteistöportfolioiden vastuullisuudesta ja kehityksestä. Tänä vuonna osallistujia oli mukana 1520 toimijaa 64 eri maasta.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito osallistui arviointiin jo neljättä kerta koko kiinteistöportfoliollaan, joka kattaa kiinteistötyypit erilaisista toimitiloista asuntoihin. Yhtiön tulos parani viidellä pisteellä ja yhdellä tähdellä viime vuoteen verrattuna.

– Vastuullisuus on meille tärkeä strateginen osa-alue, jota kehitämme pitkäjänteisesti osana yhtiömme liiketoimintaa. Saavuttamamme 81 pistettä ja neljä tähteä osoittavat konkreettisesti, että kehitämme vastuullisuuttamme oikeaan suuntaan, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen sanoo.

GRESB-vertailussa arvioidaan siihen osallistuvien toimijoiden ympäristö-, sosiaalista- ja hallinnollista vastuuta (ESG). LähiTapiola Kiinteistövarainhoito sai täydet pisteet hallinnollisen vastuun osa-alueelta ja paransi merkittävästi pisteitään riskienhallinnan osa-alueella.

– Olemme laajentaneet riskienhallintaamme kattamaan ilmastonmuutoksen liittyvät kestävyysriskit kiinteistökannassamme. Kestävyysriskien tunnistaminen on tärkeää, jotta kiinteistökantaamme ei kohdistu hallitsemattomia riskejä esimerkiksi sään ääri-ilmiöiden lisääntyessä, Kokkonen kertoo.

Myös sidosryhmäyhteistyön ja vuokralaisviestinnän osa-alueella oli parannusta viime vuoden jo ennestään hyviin pisteisiin.

– Korona-aikana vastuullinen toiminta ja yhteistyö on korostunut vuokralaisasiakkaidemme kohdalla. Olemme olleet asiakkaidemme tukena ja tiiviissä vuorovaikutuksessa heidän kanssaan ja on ollut hienoa huomata, että päivittäinen vastuullisuustyömme näkyy selvästi myös GRESB-arvioinnissamme, Kokkonen iloitsee.

Jaa artikkeli: