Kalasataman Troolin kiinteistöille ympäristösertifikaatit jo toistamiseen

Helsingin Kalastamassa sijaitsevan Trooli-korttelin kaksi kiinteistöä saavuttivat vuoden 2020 lopussa kiinteistön käyttövaiheen GOLD-tasoiset LEED-ympäristösertifioinnit.

LEED (Leadership in Energy and Environment Design) on yhdysvaltalainen kiinteistöjen ympäristösertifiointijärjestelmä, joka perustuu riippumattoman, kolmannen osapuolen tekemään arviointiin tilojen, kiinteistön tai rakennushankkeen ympäristöominaisuuksista. Saadakseen kyseisen ympäristösertifioinnin kiinteistön tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotka liittyvät muun muassa sen sijaintipaikan kestävyyteen sekä energian-, veden-, ja materiaalien kulutukseen kiinteistön koko elinkaaren aikana.

– Kehitämme LähiTapiola Kiinteistövarainhoidossa tavoitteellisesti hallinnoimiemme kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä. Kiinteistöjemme LEED-sertifiointien kautta pystymme todentamaan rakennusten hyvän energia- ja ympäristösuorituskyvyn sekä pitkään jatkuneen vastuullisuustyömme. Lisäksi ne edesauttavat kiinteistöjemme kehittämisessä ja energiansäästöissä, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen kertoo.

Nyt sertifioiduilla kahdella kiinteistöllä, Lautatarhankatu 10:llä ja Panimokatu 4:llä, oli kyseessä uudelleensertifiointiprosessi, sillä käyttövaiheen LEED-sertifikaatti on voimassa aina viisi vuotta kerrallaan. Lautatarhankatu 10 nosti sertifiointinsa SILVER-tasosta GOLD-tasoon. Trooli-korttelin kolmannella kiinteistöllä, Tynnyrintekijänkatu 1:llä, uudelleensertifiointiprosessi on edessä vuoden 2022 aikana.

Kolme kuukautta kestäneessä uudelleensertifiointiprojekteissa tehtiin muun muassa jätteiden kierrätysasteen ja ylläpidon toimintamallien seurantaa sekä toteutettiin energiakatselmus, vesitehokkuuden kehitysprojekti sekä käyttäjäkysely, jonka kautta saatiin arvokasta tietoa kiinteistöjen vuokralaisasiakkailta ja käyttäjiltä sertifiointia varten.

– Vuokralaisasiakkaillemme LEED-ympäristösertifioinnit tarkoittavat ympäristöystävällisempiä työskentelyolosuhteita. Työkykyä ylläpitävään työmatkapyöräilyyn kannustetaan suihku- ja pukuhuonetiloilla sekä pyöräparkilla ja korttelin hyvä sijainti suhteessa sekä työmatkapyöräilyyn, että joukkoliikenteeseen ovatkin yksi ympäristösertifikaatin saamiseen vaikuttavista tekijöistä. Vastuullisuus on yksi liiketoimintamma kulmakivistä ja autamme mielellämme myös asiakkaitamme löytämään ympäristöystävällisemmät ja vastuullisemmat ratkaisut toimitiloihinsa liittyen, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon ja Trooli-korttelin vuokrauspäällikkö Karoliina Turppo toteaa.

Sertifiointeja myöntävä taho on nimeltään U.S. Green Building Council. Troolin projektien LEED-konsulttina toimi Green Building Partners Oy.

Tutustu Kalasataman Trooliin.

Jaa artikkeli: