LähiTapiolan kiinteistörahasto osti toimistokiinteistön Oulusta

Toimistotilat toimivat kohtaamispaikkoina, vahvistavat yhteisöllisyyttä ja tukevat henkilöstön hyvinvointia.

Kiinteistö Oy Krouvintie 4:n julkisivu.

LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky on ostanut 30.9.2023 valmistuneen toimistokiinteistön Oulun keskustan kupeesta, Limingantullin alueelta. Kiinteistön myyjänä on Lapti Group Oy, jonka tytäryhtiö Rakennusliike Lapti Oy on vastannut hankkeen suunnittelusta, rakentamisesta ja tilojen vuokrauksesta.

Osoitteessa Krouvintie 4 sijaitseva uudiskohde on saavutettavuudeltaan erinomainen ja sen tilat ovat käyttäjien tarpeiden mukaan räätälöidyt ja pääsääntöisesti avotoimistotiloja. Rakennuksen pohjaratkaisu mahdollistaa myös tilojen muunneltavuuden tulevaisuudessa.

– Vaikka toimistokiinteistöt koetaan haastavana kiinteistötyyppinä työnteon tapojen muuttumisen ja runsaan tilatarjonnan myötä, näemme moderneille ja energiatehokkaille toimistotiloille edelleen tarvetta. Tämän päivän toimistot ovat työnteon lisäksi kohtaamispaikkoja, jotka vahvistavat yritysten yhteisöllisyyttä ja tukevat innovointia sekä henkilöstön hyvinvointia, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Ville Hänninen

Kiinteistö sijaitsee noin 2,5 kilometriä Oulun keskustan eteläpuolella hyvien liikenneyhteyksien päässä. Kiinteistöön pääsee niin autolla, bussilla kuin kevyellä liikenteellä ja pysäköintipaikkoja kiinteistön käyttäjien määrään nähden on runsaasti. Kiinteistön 4 400 neliötä ovat täyteen vuokratut ja päävuokralaisina toimivat Monetra Oulu Oy, Netox Oy ja Certego Oy.

– Paikallisena yhtiönä olemme erityisen iloisia juuri Ouluun sijoittuvasta kiinteistösijoituksesta. Kiinnostus uusia toimistotiloja kohtaan kertoo vireästä liike-elämästä ja Oulun elinvoimasta, jota osaltamme haluamme olla tukemassa, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Kiinteistö Oy Krouvintie 4 täyttää LähiTapiola kestävän kiinteistösijoittamisen kriteerit kirkkaasti. Energiatehokkaan rakennuksen energialuokka on A, sen pääasiallisen lämmitysmuotona on maalämpö, sekä osa sähköntarpeesta tuotetaan aurinkopaneeleilla. Rakennukselle haetaan rakennusvaiheen LEED-sertifiointi, jonka saavutettava taso tulee olemaan LEED Gold.

– Kaikki ostamamme kiinteistöt käyvät läpi kestävän kiinteistösijoittamisen periaatteidemme mukaisen tarkastelun. Käymme siinä läpi esimerkiksi rakennukseen kohdistuvia ilmastoriskejä, muuntojoustavuutta ja energiatehokkuutta. Tarkastelun kautta haluamme tehdä vastuullisia valintoja kustannuksia ja riskejä minimoiden. Krouvintie 4:n perusasiat ovat vastuullisuuden näkökulmasta mallillaan, jonka myös saavutettavan LEED-sertifioinnin taso vahvistaa omalta osaltaan, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon vastuullisuuspäällikkö Katariina Aarnio kertoo.

Jaa artikkeli: