LähiTapiolan kiinteistörahasto on ostamassa Seinäjoen paloaseman

Kyseessä on LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky:n ensimmäinen yhteiskunnalliseen kiinteistöön kohdistuva sijoitus.

LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky:n on ostamassa vuonna 2017 rakennetun Seinäjoen paloaseman. Kiinteistörahaston ja Seinäjoen kaupungin välinen kauppakirja koskien Kiinteistö Oy Seinäjoen Paloaseman osakkeita ja tonttia allekirjoitettiin 3.11.2022. Kaupunginhallitus hyväksyi myynti- ja vuokrauspäätöksen kokouksessaan 7.11.2022 ja kaupan täytäntöönpano tulee tapahtumaan joulukuun 2022 aikana. Kohteen velaton kauppahinta on yhteensä noin 13,3 miljoonaa euroa.

Kaupan taustalla on sote-uudistus, jossa sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kaupungeilta ja kunnilta hyvinvointialueille 2023 alussa. Paloaseman noin 3 900 neliöiset tilat vuokrataan pitkäaikaisella vuokrasopimuksella ensin Seinäjoen kaupungille, jolta vuokrasopimus siirtyy 1.1.2023 alkaen Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

– Seinäjoen Paloasema on rahaston ensimmäinen yhteiskunnallinen sijoitus. Kohde on erinomaisessa teknisessä kunnossa, hyvin ylläpidetty ja sen pitkäaikainen vuokrasopimus tarjoaa rahastolle vakaata ja inflaatiosuojattua kassavirtaa. Me haluamme puolestamme toimia luotettavana yhteistyö- ja vuokranantajatahona Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Ville Hänninen kertoo.

Seinäjoella sijaitseva paloasema sopii hyvin kiinteistörahaston sijoitusstrategiaan, jonka tarkoituksena on sijoittaa valtakunnallisesti moniin erilaisiin kiinteistötyyppeihin.

– LähiTapiolan alueyhtiöt sijoittavat yhteisesti LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky:n kautta erilaisiin kiinteistöihin maan eri osissa. Sijoittaminen pelastustoimialan kiinteistöön korostaa meidän vastuullista roolia asiakkaidemme arjessa. Tällä kaupallahan kiinteistöön sitoutuneita Seinäjoen kaupungin pääomia vapautuu toisaalle, toteaa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen.

LähiTapiola on aiemminkin tehnyt yhteiskunnallisia kiinteistösijoituksia. Muun muassa Espoon sairaala ja Lahden sote-keskus ovat LähiTapiolan kiinteistörahaston omistuksessa. Meneillään oleva sote-uudistus luo mahdollisuuksia LähiTapiolalle tehdä vastaavanlaisia yhteiskunnallisia kiinteistösijoituksia myös jatkossa.

Jaa artikkeli: