LähiTapiolan kiinteistörahasto on ostamassa Lahden sote-keskuksen

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella toimivan sote-keskuksen myyjänä toimii Lahden kaupunki ja päävuokralaisena on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

LähiTapiolan yhteiskunnallisiin kiinteistöihin sijoittava rahasto on ostamassa Lahden kaupungin omistuksessa olevan Lahden sote-keskuksen. Kaupasta päätetään Lahden kaupungin konserni- ja tilajaostossa 20. kesäkuuta. Kaupan arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Lahden sote-keskus on useammasta rakennuksesta koostuva noin 30 000 m² suuruinen kokonaisuus, johon toteutettiin laaja perusparannus vuosien 2017-2019 aikana. Sote-keskus toimii Päijät-Hämeen hyvinvointialueella palvellen 200 000 suomalaista tarjoamalla monipuolisia terveydenhuollon palveluja kuten muun muassa avosairaanhoitoa, opiskelijoiden ja suun terveydenhuoltoa sekä mielenterveys-ja päihdepalveluita. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä toimii keskuksen päävuokralaisena vuoden 2022 loppuun sakkaa, minkä jälkeen vuokrasopimus siirtyy Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle sote-uudistuksen myötä.

– Lahden sote-keskus sijaitsee erittäin keskeisellä ja strategisella paikalla tarjoten asiakkailleen laaja-alaiset palvelut kattavasti saneeratussa rakennuskokonaisuudessa. Kaupan myötä LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n sijoitussalkku saa entistä paremman ja stabiilimman perustan. Keskuksen vuokralaisasiakkaat saavat puolestaan luotettavan ja kotimaisen omistajatahon, jonka ydintoiminta on kiinteistöjen ja vuokralaisasiakkaidensa huolenpidossa, kertoo rahaston salkunhoitaja Lasse Westberg.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky on vain ammattimaisille asiakkaille tarkoitettu suljettu vaihtoehtorahasto, joka sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin. LähiTapiolan lisäksi kotimaisen rahaston sijoittajina toimivat Keva, Valtion Eläkerahasto (VER), Eläkekassa Verso ja Kirkon eläkerahasto (KER). Rahaston hallinnointiyhtiönä toimii LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy. Tämä on mainos.

Lisätietoja:

Lasse Westberg, salkunhoitaja, LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy, puh. 050 462 2771,
lasse.westberg@lahitapiola.fi

Mia Vuorinen, toimitusjohtaja, LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy, puh. 040 770 3339,
mia.vuorinen@lahitapiola.fi

Jaa artikkeli: