Historiallisen arvorakennuksen tunnelmaa Helsingin ydinkeskustassa – vuokralaisasiakkaat kertovat Mikonkatu 13:n toimitilojen parhaat puolet

Työskentelyä tunnelmallisessa arvorakennuksessa, lounastapaamisia viihtyisällä sisäpihalla, loputon palveluiden ja ravintoloiden valikoima ja sijainti Suomen parhaiden kulkuyhteyksien varrella. Kolme vuokralaisasiakasta kertoo, millaista on työskennellä Mikonkatu 13:ssa.

Toimitila Mikonkatu 13:ssa.

Yrityksen strategiaa tukevat toimitilat toiveita kuunnellen 

Codematen liiketoimintajohtaja Miika Toljamo kertoo yrityksen valinneen toimitilansa jo seitsemättä kertaa putkeen Mikonkatu 13:sta tarpeiden vaihdellessa yrityksen kasvun ja kehityksen mukana. Tilat ovat valikoituneet Mikonkatu 13:sta aina uudelleen strategisesti tärkeän sijainnin lisäksi loistavan skaalautumiskyvyn ansiosta. “LähiTapiola on ollut erittäin valmiina elämään meidän mukana samalla, kun me kasvetaan ja muututaan yrityksenä. Olemme vaihtaneet toimitiloja jo neljä kertaa saman rakennuksen sisällä vaihtamatta vuokranantajaa – tämmöinen ei kovin monessa paikassa onnistuisi”, Toljamo kertoo. 

Uusimpiin tiloihin toivottiin muun muassa valoisaa tilaa, avotoimistoa, lasiovea, puhelinkoppia, erilaisia neuvotteluhuoneita ja kaikki toiveet saatiin toteutettua yhdessä suunnitellen. Suunnitelmiin saatiin myös tehtyä muutoksia sekä rakennusvaiheessa että sen jälkeen. “Mielestäni on mahtavaa, kuinka LähiTapiolan ja rakennusfirman kanssa kommunikaatio toimi. Heiltä sai hyviä ehdotuksia suunnitteluun siitä, mikä voisi toimia juuri meidän yrityksellemme ja meidän omia toiveitamme on kuunneltu erittäin hyvin. Se onkin iso syy sille, että olemme halunneet pysyä Mikonkadulla”, Toljamo iloitsee.

“Koen ylpeyttä työskennellä tässä rakennuksessa”

Mikonkatu 13 on Cafe Roasbergin ensimmäinen piste, joka on perustettu vuonna 2015. “Mikonkatu 13:ssa parhaita ominaisuuksia on kaunis historiallinen rakennus, viihtyisä sisäpiha pieniä happihyppelyitä varten ja huippu sijainti, joka toimii vetonaulana myös uusille työntekijöille. Iso plussa on vuokralaisasiakkaiden yhteisessä käytössä olevat suihku- ja sosiaalitilat”, kertoo Cemal Akpirinc, joka on yksi Cafe Roasbergin omistajista ja perustajista. 

Aluksi vain tilojen yläkerta toimi kahvilana, mutta myöhemmin myös alakerta remontoitiin varastotilasta asiakaskäyttöön. Akpirinicin mukaan tilojen suunnitteluun saatiin vaikuttaa hyvin ja kaikki toivotut muokkaukset saatiin toteutettua teknisten rajojen puitteissa. “Koen ylpeyttä työskennellä tässä rakennuksessa. Täällä on huipputiimi ja ylläpito – jos jotain täytyy esimerkiksi korjata, niin siihen reagoidaan heti”, Akpirinic iloitsee. 

Kampaamoliike Beauty Hair Sirpa Mansnerin toimitila on sijainnut Mikonkatu 13:n toimipisteessä jo 32 vuotta. Yrityksen toimitusjohtaja Nina Olander-Villegas kertoo Mikonkatu 13:n toimitiloissa parasta olevan historiallisen rakennuksen persoonallinen henki, iso ja viihtyisä sisäpiha sekä loistavat kulkuyhteydet. “Katutason tilat antavat paljon mahdollisuuksia ja vuosien varrella tiloja onkin remontoitu useita kertoja sekä toimintoja muutettu tarpeisiin sopiviksi. Taloyhtiö on lähtenyt aina tarttumaan toiveisiimme tehokkaasti.”, Olander-Villegas muistelee. 

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kanssa saat parempaa tilalle. Tutustu tarkemmin Mikonkatu 13:n mahdollisuuksiin ja nappaa parhaat paikat Helsingin keskustasta yrityksellesi.

Jaa artikkeli: