Uutiset ja tiedotteet

11.10.2017

Toimitilakäyttäjän energiansäästövinkit

20. juhlavuottaan juhlistavalla energiansäästöviikolla on hyvä hetki tarkastella omia kulutustottumuksia ja miettiä voisiko omilla valinnoilla vaikuttaa käyttämäänsä energiankulutukseen.

Monille loogisin aloituspaikka omien kulutustottumusten tarkasteluun on oma koti ja monesti ajatellaan, että omalla työpaikalla ei energiankulutukseen voida vaikuttaa. Näin siksi, että työpaikan valaistukseen ja ilmanvaihtoon ei juurikaan ole vaikutusmahdollisuuksia. Jokapäiväisten valintojemme kautta voimme kuitenkin vaikuttaa myös työympäristömme energiankulutukseen ja näin olla vähentämässä omaa sekä työpaikkamme hiilijalanjälkeä.

Olemme koonneet alle toimitilakäyttäjän energiansäästövinkkejä, joiden avulla jokainen voi vaikuttaa työympäristönsä energiankulutukseen vaikuttamatta kuitenkaan sen viihtyvyyteen:

1. Ovatko virransäästöasetukset jo käytössäsi?

Energiansäästäminen kannattaa aloittaa omasta tietokoneesta. Ota virransäästöasetukset käyttöön niin tietokoneestasi kuin työpaikkasi tulostimista ja kopiokoneista. Tämä yksinkertainen toimenpide säästää tunnissa perinteisen hehkulampun (60 W) sähkönkulutusta vastaavan määrän yhtä laitetta kohden.

2. Muistitko sammuttaa laitteesi?

Virransäästöasetusten lisäksi kaikki laitteet kannattaa sammuttaa niin yöksi kuin viikonlopuksi. Valmiustilassa oleva laite kuluttaa vähintään muutamia kymmeniä watteja tunnissa. Sammuttamalla laitteen silloin kun se ei ole käytössä teet energiateon ja säästät rahaa, sillä 20 watin jatkuva kulutus maksaa vuodessa lähes 20 euroa. Kun koko konttorin laitteet ovat sammutettuina öisin ja viikonloppuisin rahallinen säästö on luonnollisesti moninkertainen!

3. Tarvitseeko aina tulostaa?

Monissa toimistoissa tulostaminen on arkipäivää ja täysin paperiton toimisto ei välttämättä ole mahdollista. Tulostamisessa voi kuitenkin kiinnittää huomiota sen tarpeellisuuteen. Usein tulostaminen on tottumiskysymys ja totuttuja tapoja pystyy muuttamaan, kun niihin vain kiinnittää huomiota ja tekee tietoisesti eri tavalla. Tulostuksen ei välttämättä tarvitse aina olla esimerkiksi värillistä ja yksipuolista. Tulostamalla mustavalkoisena ja kaksipuolisena paperia ja energiaa kuluu huomattavasti vähemmän. On hyvä muistaa, että toimistopaperin valmistaminen, kuljettaminen ja hävittäminen kuluttavat merkittävästi energiaa.

4. Ovathan vesikalusteet kunnossa?

Yksi vuotava WC-istuin lisää vedenkulutusta satoja litroja vuorokaudessa. Työpaikkasi vedenkulutuksen osalta kannattaakin kiinnittää huomiota vesikalusteiden vuotoihin ja tehdä vuodoista hetimmiten vikailmoitus kiinteistöhuoltoon.

5. Työmatka julkisilla?

Onko sinun mahdollista hyödyntää julkista liikennettä työmatkaliikkumiseesi edes muutamana päivänä viikossa? Omalla autolla ajaminen tuottaa noin 150 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohden. Jos omalla autolla ajamisen lopettaminen tai vähentäminen työmatkalla ei ole mahdollista, on hyvä muistaa moottorin esilämmittäminen ja taloudellinen ajotapa sekä miettiä olisiko sinulla mahdollisuus taittaa työmatkat kimppakyydillä.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon logo

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiö, vaihtoehtorahastojen hoitajan toimiluvan saanut LähiTapiola Kiinteistöpääomarahastot Oy sekä kauppakeskusjohtamista harjoittava Promote Tapiola Oy. Vuonna 2007 perustettu LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hallinnoi noin 3 miljardin euron kiinteistökantaa ja tarjoaa yrityksille toimitiloja 15 paikkakunnalla. Yhtiön omistavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia