Uutiset ja tiedotteet

4.11.2018

Tapiolan sydän, kauppakeskus AINOA valmistuu vuoden kuluttua

Vuonna 2013 avattu kauppakeskus AINOA valmistautuu viimeisen vaiheen avaamiseen. AINOAn kolmas ja viimeinen laajennus valmistuu vuoden kuluttua lokakuussa 2019. Laajennuksen yksi odotetuimmista osista on 1500 neliömetrin ravintolamaailma. LähiTapiolan kokonaisinvestointi Tapiolan kaupallisen sydämeen nousee yli 500 miljoonaan euroon.

Kaupunkialueiden aito kehittäminen ja infran rakentaminen on osa LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon sijoitusstrategiaa. Alueista tehdään kiinnostavia ja monipuolisia asukkaille ja lähiseudulla asuville. Yhtiön historia ulottuu 300 vuoden taakse, jolloin Tapiola-ryhmä sijaitsi Tapiolassa. LähiTapiolan nimi viestii vahvasta siteestä Tapiolaan, ja toimintaa ohjaa alueen kehittäminen ja kukoistukseen palauttaminen ihmisten ehdoilla ja vanhaa kaavaa kunnioittaen. Kauppakeskus AINOAn rooli uudessa Tapiolassa on oleellinen osa palvelevaa ja elämyksellistä ympäristöä asukkaille ja kuluttajille.

– Olemme toimineet työmaana ja työmaan keskellä koko olemassa olomme ajan. Tästäkin huolimatta myynti- ja kävijämääräkehitys on kasvanut voimakkaasti. Lokakuussa 2019 avaamme viimeisen laajennuksen ja AINOA on valmis, kauppakeskuksen kaupallinen
johtaja Kirsi Borg kertoo.

Tapiolan uusi bussiterminaali avataan maaliskuussa 2019 ja samalla avautuu myös kauan suljettuna ollut Merituulentie. Uusi bussiterminaali helpottaa kulkua Tapiolaan merkittävästi ja Helsingin Seudun Liikenne (HSL) arvio terminaalin matkustajamäärän nousevan 20 000 vuorokausitasolla. Bussiterminaalista pääsee jatkossa saumattomasti AINOAan ja metroon.

Vahva taloudellinen kasvu jatkuu

AINOA jatkoi vahvaa kasvuaan vuoden kolmannella kvartaalilla. Tammi-syyskuun myynti oli 93,6 miljoonaa euroa eli 27 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana jaksona. Kävijämäärä oli samana ajanjaksona 4,5 miljoonaa ja koko vuoden kävijämääräennuste on 6 miljoonaa, mikä tarkoittaa 20 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna.

– Tavoitteenamme on kehittää AINOAsta Suomen parhaan palvelutason kauppakeskus vastaamaan vaativan asiakaskuntamme odotuksiin. Kävijämäärien ja myyntien erinomainen kehitys kertoo AINOAn kasvavasta vetovoimasta ja tulemme jatkossakin panostamaan asiakaskokemuksen kehittämiseen, kertoo kauppakeskuspäällikkö Juha Mäkelä.

Ravintolamaailman toimijat valittiin asiakkaiden toiveiden mukaisesti

AINOAn viimeisen vaiheen yksi odotetuimmista kokonaisuuksista on 1500 neliömetrin ravintolamaailma: AINOA Food Garden. Ravintolamaailman sisäilmeen on suunnitellut dSign Vertti Kivi ja toimijat ovat tämän hetken trendikkäimpiä ravintoloita ja kahviloita.  AINOAn teettämän kyselyn perusteella asiakkaat toivoivat ennen kaikkea rentoja illallisravintoloita, arkilounaita ja paikkoja, missä nauttia viinilasillinen.

Upea ravintolamaailma tarjoaa bistrohenkisiä ravintoloita ja konstailemattomia makuelämyksiä. Ravintolamaailmaan vahvistetut toimijat ovat tässä vaiheessa Helsingin keskustan Stockmannilta tuttu Biang!, Kirkkonummen ravintolakartalle nostanut Bistro o Mat, pietarsaarelainen Friends & BRGRS, uutuus Madison Gastro&Wine ja ramenistaan kuuluisa Momotoko. Tämän lisäksi AINOAan on tulossa muitakin asiakkaiden toivomia uusia ravintoloita ja kahviloita, kuten Burger King ja LieMi.

Vuoden kuluttua aukeavan laajennusosan muut vahvistetut uudet liikkeet ovat: DNA, Elisa, Emotion, Fenno Optiikka, Flying Tiger Copenhagen, H&M, K-market, Kello ja Kulta Pulkkinen, Plantagen, Polarn o Pyret, ProCut, Ruohonjuuri, Suomalainen Kirjakauppa,
Telia, The Bodyshop, Timanttiset ja ZIO. Laajempi muodin kattaus julkaistaan alkuvuodesta 2019.

Lisätietoja ja kuvia:

www.ainoatapiola.fi/media

Kirsi Borg
kaupallinen johtaja, AINOA
kirsi.borg(at)lahitapiola.fi
puh. 040 557 6526

Kauppakeskus Ainoa_logo

AINOA on 2013 avattu kauppakeskus vehreän Tapiolan sydämessä. Kauppakeskuksessa asioi vuonna 2017 5 miljoonaa asiakasta, ja kävijämäärät jatkavat kasvuaan. Maaliskuussa 2017 kauppakeskuksen vuokrattava pinta-ala kasvoi 30 000 m2:iin, jolloin muun muassa Tapiolan Stockmann siirtyi AINOAan. Lopullinen, 50 000 m2 ja yli 120 erikoisliikettä kattava AINOA on valmis lokakuussa 2019. AINOAn ympärille rakentuu Suomen suurin kävelykeskusta kauppoineen ja palveluineen, ja kauppakeskuksen katolle valmistuu asuinhuoneistoja. AINOA on liikenteen ylivoimainen solmukohta, jossa yhdistyvät 2 000 paikan pysäköintihalli, Tapiolan metroasema sekä kauppakeskuksen M-tasolle 2019 alussa valmistuva bussiterminaali.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon logo

Vuonna 2007 perustettu LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hallinnoi noin 3 miljardin euron kiinteistökantaa ja tarjoaa yrityksille toimitiloja 15 paikkakunnalla. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy ja kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiöt. Yhtiön omistavat yhtä suurin osuuksin LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia