Uutiset ja tiedotteet

7.10.2019

Nyt puhutaan roskaa!

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41. Tällöin puheenaiheeksi nousee suomalaisten energiankäyttö ja lukuisat keinot tehostaa sitä niin työpaikoilla, liikenteessä kuin kotonakin.

Energiansäästöviikon innoittamina haluamme kertoa jätteiden kierrätyksen tärkeydestä ja oikeanlaisen lajittelun tuomasta energiansäästöstä. Tällä hetkellä suomalaiset tuottavat enemmän jätettä ja kierrättävät vähemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin. Yhdessä me pystymme varmasti parempaan!

Lahitapiola Jatteen Jatkokasittely Suomessa
Lahitapiola 92 Prosenttia Pitaa Kierratysta Tarkeana

Hyvä! Niin mekin.

Kiinteistöyhtiöiden sekajäteastioihin päätyy kuitenkin vielä paljon sellaista jätettä, mikä ei sinne kuulu. Sekajätteestä 76 % olisi lajiteltavissa, mutta vain 18 % päätyy kierrätykseen. Suurimmat lajiteltavissa olevat jätejakeet sekajätteen seassa ovat biojäte ja muovit. Jos et tiedä kuuluuko roska kierrätykseen vai sekajätteeseen – laita se sekajätteeseen. Väärä materiaali voi pilata uusiokäytön.

Lahitapiola Kylla

Kun lajittelet roskat oikeisiin jäteastioihin, ne toimitetaan hyötykäyttöön ja niistä saadaan esimerkiksi teollisuuden raaka-aineita ja uusioenergiaa.


Tiesitkö?

Esimerkiksi metallin jalostaminen malmista kuluttaa yli kaksi kertaa enemmän energiaa kuin sen valmistaminen kierrätysraaka-aineista.


Lahitapiola Jatteet Jalostetaan Raaka Aineeksi

Muovipakkaukset kiertoon

Tällä hetkellä Suomessa muovipakkauksista kierrätetään alle viidennes. Muovinkeräys muuttuu pakolliseksi esimerkiksi pääkaupunkiseudun taloyhtiöissä vuoteen 2021 mennessä ja EU:n tavoite on, että vuonna 2025 puolet muovipakkauksista kierrätetään.


Lahitapiola Pakkausmuovi

Muun muassa isoja esineitä ja vaarallista jätettä varten on omat kierrätyspisteet ja Sortti-asemat.

Lahitapiola Kierratyspisteet

Lähimmän kierrätyspisteen ja apua lajitteluun löydät täältä!

Lue lisää Energiansäästöviikosta täältä!

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia