Uutiset ja tiedotteet

12.10.2021

Löytyykö teidänkin toimistolta Bigfoot?

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41 jo 25. kertaa. Viikon tarkoituksena on viestiä energiankäytöstä. Järkevällä energiankäytöllä pystytään hillitsemään ilmastonmuutosta ja saavuttamaan säästöjä.

Kiinteistöt vievät Suomessa valtakunnallisella tasolla lähes 40 % kaikesta tuotetusta energiasta ja aiheuttavat yli 30 % kaikista päästöistä. LähiTapiola Kiinteistövarainhoidolla on tähtäimessä saada toimitilojen hiilijalanjälki kuriin. Kiinteistöjen käyttäjillä on loistava mahdollisuus itse hillitä hiilijalanjälkeä ja edistää toiminnan ympäristövastuullisuutta kiinnittämällä erityistä huomiota sähkönkulutukseen.

Toimistokiinteistöjen ostoenergiasta syntyvät päästöt

KTI Kiinteistötieto Oy:n raportin mukaan toimistokiinteistöjen hiilidioksidipäästöt ovat olleet laskussa. Päästöt on laskettu sähkölle ja lämmölle erikseen. Vihreän sähkön päästökertoimena käytetään nollaa. *

Nordea

Toimiston sähkönkäytön jakautuminen

Tilan käyttäjät voivat vaikuttaa omalta osaltaan erityisesti valaistuksen ja toimistolaitteiden energiankulutukseen. Laitteista huolehtimisen lisäksi kannattaa huomioida myös kulutus taukotilassa! **

Nordea

Suomen vastuullisin kiinteistöalan toimija

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon tavoitteena on olla Suomen vastuullisin kiinteistöalan toimija. Ympäristö- ja yritysvastuumme kehittämisestä vastaa ympäristöpäällikkömme Eero Kokkonen. Pitkäjänteisellä työllä ja arjen teoilla olemme päässeet jo hyvään vauhtiin, mutta paljon on vielä tehtävää kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Eeron aseet Bigfootien metsästyksessä

Nordea

Onko yrityksessäsi nimetty jo vastuuhenkilö?

Kun ympäristöasioihin tutustuminen ja niiden jatkuva seuranta kuuluvat asialle omistautuneen toimenkuvaan, ne eivät jää turhaan odottelemaan sopivaa hetkeä. Ympäristöystävällisesti on helppo toimia, kun oikeat toimintatavat ovat selvillä. Onko yrityksessäsi nimetty jo henkilö, joka on vastuussa ympäristöasioista? Mittaa työpaikkasi hiilijalanjälki tästä.

Alkuperävarmennettua tuulisähköä kaikissa kiinteistöissä

LähiTapiolan kiinteistöissä kaikki sähkö hankitaan tuulisähkönä, mikä pienentää kiinteistökannan hiilijalanjälkeä vuositasolla yli 30 % aikaisemmasta. Mikäli tilan käyttäjinä sinua laskutetaan sähköstä alamittaukseen perustuen tai sähkö sisältyy vuokraan, sähkön hankinnasta on vastannut kiinteistön omistaja. Tällöin voitte olla varmoja, että se on alkuperävarmennettua, 100 % uusiutuvaa tuulisähköä.

Nordea

Onko teillä suora sähkösopimus energiayhtiön kanssa?

Jos tilan käyttäjänä sinulla on sähkösopimus suoraan energiayhtiön kanssa, voit kulutusten lisäksi vaikuttaa myös yrityksesi omiin sähkökustannuksiin ja hiilidioksidipäästöjen syntymiseen kilpailuttamalla energian hinnan ja kiinnittämällä huomiota sen alkuperään.

Oli sähkön laskutustapa mikä tahansa, ympäristön kannalta kaikkein tärkeintä on, että energiaa käytetään tehokkaasti.

Vinkkejä toimiston energiansäästöön!

1. Tee kestäviä hankintoja

Laitehankintoja tehtäessä energiamerkinnät ohjaavat valitsemaan vähemmän kuluttavia vaihtoehtoja. Kannettavat tietokoneet ovat energiapihejä ja kulkevat joustavasti mukana myös etätöihin. Aina parempi, jos työt tehdään pääosin ruudulla paperin sijaan. IT- ja toimistolaitteiden energiansäästöpotentiaali nykytasoon verrattuna on jopa 60 %. (motiva.fi)

2. Valitse energiatehokas valaistus

Valaistus haukkaa ison osuuden monen toimistotilan energiankulutuksesta. Oletko tarkistanut, ovatko lamput vaihdettavissa energiatehokkaampiin? Eiväthän valot pala turhaan?

3. Käytä koneen oma säästöpotentiaali

Virransäästöautomatiikan käyttöönotolla saavutetaan merkittäviä säästöjä sähkönkulutuksessa ja käyttämättöminä olevien koneiden sammuttaminen säästää niin sähköä kuin laitteistoa. Aktivoi virransäästöautomatiikka itse tai pyydä apua atk-tuesta.

Nordea

• Yli 50 % pienempi sähkönkulutus automaattisella virrankatkaisulla.
• Virta kannattaa katkaista jo 15 minuutin mittaisen tauon ajaksi.
• Kannettavat tietokoneet käyttävät vain kymmeneksen pöytätietokoneen kuluttamasta sähköstä. **

Lue lisää Energiansäästöviikosta täältä.

Lue lisää WWF Green Office ympäristöjärjestelmästä täältä.

Lisätietoja aiheesta saat kiinteistösi kohdepäälliköltä.

Lähteet: *KTI, **Motiva, Realia, kauppalehti.fi

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia