Uutiset ja tiedotteet

17.7.2015

LähiTapiolan pääkonttorin katolle suuri aurinkovoimala

LähiTapiola on allekirjoittanut sopimuksen ryhmän pääkonttorina toimivan kiinteistön katolle toimitettavasta 170 kilowatin aurinkosähköjärjestelmästä.

LähiTapiola-ryhmän pääkonttori sijaitsee Espoon Tapiolassa osoitteessa Revontulenkuja 1. Järjestelmän rakentaminen alkaa heti ja töiden arvioitu kesto on n. 3 kuukautta.

Käytännössä tehomäärä tarkoittaa noin 650 aurinkopaneelia. Voimalan suunnittelussa käytettiin hyväksi koko kiinteistön kattopinta-alaa. Voimalan koko on Suomessa toteutettujen aurinkovoimaloiden kokoluokassa suuri. Aurinkosähköjärjestelmän toimittaa suomalainen Areva Solar Oy. Paneelit kootaan Salossa SaloSolarin toukokuussa 2015 avatussa tehtaassa, minkä ansiosta hankinnan kotimaisuusaste on merkittävä.

”Aurinkovoimalan valmistuminen alkusyksystä tarkoittaa sitä, että vuodelta 2015 voimalasta saadaan jo sähköä. Voimalan tuotannosta saadaan edistyksellisesti tietoa yksittäisen paneelin tarkkuudella. Tällä on merkitystä myös voimalan elinkaaren aikaisen ylläpidon kannalta. Voimalan tuotannosta ja toiminnasta viestitään jatkossa sekä kiinteistön käyttäjille että ulkoisille tahoille”, kertoo ympäristöpäällikkö Mikko Somersalmi LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:stä.

Lue koko uutinen

Lisätiedot: 

Mikko Somersalmi
Ympäristöpäällikkö
Ryhmäpäällikkö, Tekniset asiantuntijat
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
Puh. + 358 40 720 7645
etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia