Uutiset ja tiedotteet

11.6.2018

LähiTapiolan pääkonttorille GOLD-tason LEED-ympäristösertifiointi

Kiinteistö Oy Revontulenkuja 1, joka toimii LähiTapiolan pääkonttorina, on saavuttanut käyttövaiheen GOLD-tasoisen LEED-ympäristösertifioinnin. Revontulenkujan sertifiointi on Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen aiempaa vaativammalla LEED v4-järjestelmällä saavutettu käyttövaiheen luokitus.

Revontulenkujalle haettiin vuoden 2017 aikana kiinteistön käyttövaiheen ympäristöystävällisyyden osoittavaa ympäristöluokitusta (LEED Existing Building: Operation & Maintenance). LEED-ympäristöluokitusjärjestelmä on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ylläpitämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon luokitusmenetelmä.

Revontulenkujan LEED-ympäristösertifiointi on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen, sillä kyseessä on Euroopan kolmas GOLD-tason käyttövaiheen sertifioinnin v4-järjestelmällä saavuttanut rakennus.

Sertifiointiprosessin aikana arvioitiin kiinteistön ylläpitoa ja toimintaa sekä toteutettiin GOLD-tasoon tarvittavia kehitystoimenpiteitä. LähiTapiolan pääkonttorissa toimintamallit ja ympäristömyönteisyys olivat jo valmiiksi hyvällä tasolla, minkä LEED-luokituksen korkea taso todentaa. Rakennuksen energiankäyttöä, jätekertymiä ja kierrätysasteita on seurattu koko rakennuksen käyttöajalta, joten GOLD-tason saavuttaminen ei vaatinut merkittäviä uusia panostuksia kiinteistöltä. 

Osana projektia toteutettiin muun muassa energiakatselmus ja vesitehokkuuden kehitysprojekti. Kiinteistön sijainti Tapiolassa hyvien julkisen liikenteen yhteyksien sekä pyöräilyverkoston äärellä auttoi myös GOLD-tason saavuttamisessa. Lisäksi kiinteistön katolla on 200 kilowatin aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa kohteelle sähköä noin 750 aurinkopaneelilla.

– Pääkonttorimme LEED-sertifiointi on konkreettinen esimerkki ympäristövastuullisista ja
kestävää kehitystä tukevista toimintamalleistamme. Pääkonttorikiinteistössämme yhdistyvät Lähitapiola Kiinteistövarainhoidon ylläpidonjohtamismallit sekä LähiTapiola-ryhmän vastuulliset hankintatavat. Kehitämme jatkuvasti kiinteistöjemme ylläpitoa ja ympäristövastuullisuutta. Seuraavaksi Revontulenkujalla on vuorossa sen olosuhteiden hallinnan ja ylläpidonjohtamisen kehittäminen yhteistyössä Nuukan kanssa, kertoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen.

Projektin LEED-konsulttina toimi Green Building Partners Oy.

Lisätietoja:

Eero Kokkonen
Ympäristöpäällikkö
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
050 5259 682
eero.kokkonen(at)lahitapiola.fi

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon logo

Vuonna 2007 perustettu LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hallinnoi noin 3 miljardin euron kiinteistökantaa ja tarjoaa yrityksille toimitiloja 15 paikkakunnalla. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy ja kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiöt. Yhtiön omistavat yhtä suurin osuuksin LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia