Uutiset ja tiedotteet

3.2.2020

LähiTapiola osti OP Helsingin osuuden Helsingin keskustan arvokiinteistöstä

LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö omistaa nyt kiinteistön koko osakekannan.

Helsingin keskustassa, Mikonkadun ja Kaisaniemenkadun kulmassa sijaitseva arvokiinteistö on ollut pitkään LähiTapiolan ja Helsingin Seudun Osuuspankin eli OP Helsingin yhteisomistuksessa. Nyt tämä vuosina 1924-1929 valmistunut, W.G. Palmqvistin suunnittelema kiinteistö on kokonaisuudessaan LähiTapiolan omistama.

– Olemme erittäin tyytyväisiä toteutuneeseen kauppaan. Arvokiinteistön saaminen kokonaan LähiTapiolan omistukseen mahdollistaa kohteen kehittämisen entistä tehokkaammin vastaamaan tulevaisuuden vuokralaistarpeita, kertoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli.

LähiTapiolan ja OP Helsingin yhteistyö jatkuu edelleen. OP Helsinki jää kiinteistön päävuokralaiseksi ja jatkaa toimintaa nykyisissä tiloissaan.

– Olemme tyytyväisiä, että Mikonkadun kiinteistöllä on nyt yksi omistaja. OP Helsinki jatkaa vuokralaisena kiinteistössä, jossa toimii täyden palvelun asiointipiste. OP Helsingillä ja LähiTapiolalla on pitkä yhteistyösuhde Mikonkadulla, joka jatkuu edelleen, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

Kiinteistön tiedot:

- Omistaja: LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö
- Kiinteistöyhtiö: Oy Kaisaniemenkatu 1
- Osoite: Mikonkatu 13
- Arkkitehti: W. G. Palmqvist
- Valmistusvuosi: 1924-1929
- Kokonaispinta-ala: 14 800 m²

Lisätietoja:

Vesa Eskoli, Kiinteistösijoitusjohtaja, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, puh. 040 703 0551, vesa.eskoli@lahitapiola.fi 

Niina Afflecht, viestintäpäällikkö, OP Helsinki, puh. 050 506 7642, niina.afflecht@op.fi

LähiTapiola on elämänturvayhtiö, joka toimii turvallisuuden, talouden ja terveyden puolesta kaikkialla siellä, missä on elämää. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy on Suomen suurimpia kiinteistövarainhoitajia, joka hoitaa sijoittaja-asiakkaidensa kiinteistövarallisuutta ja tarjoaa laadukkaita toimitiloja ja asuntoja vuokralaisasiakkaidensa tarpeita vastaavasti.

OP Helsinki on OP Ryhmän suurin vähittäispankki, jolla on 13 henkilöasiakaskonttoria ja 6 yritysasiakaskonttoria Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. OP Helsingillä on yli 400 000 asiakasta, joista yritysasiakkaita noin 35 000. OP Helsinki palvelee asiakkaitaan yli 600 pankki- ja vakuutusalan ammattilaisen voimin.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia