Uutiset ja tiedotteet

20.10.2017

LähiTapiola ja Scandic Hotels allekirjoittivat sopimuksen Turun Hamburger Börs -hotellin toiminnoista

Kiinteistönomistaja LähiTapiola Henkiyhtiö on allekirjoittanut sopimuksen Pohjoismaiden johtavan hotelliketju Scandic Hotels kanssa Turun keskustassa sijaitsevan ikonisen Hamburger Börsin hotellitoiminnoista.

Vuonna 1895 rakennettu Hamburger Börs on toiminut hotellina ja ravintolana Turussa jo 113 vuotta. Wallina Valtinin aikoinaan ostama historiallinen rakennus sijaitsee Turun parhaimmalla paikalla kauppatoria vastapäätä. Tämänhetkinen vuokrasopimus hotellista loppuu kesäkuussa 2019, minkä jälkeen rakennus remontoidaan ja uudistetaan täysin. Tavoitteena on käynnistää hotellitoiminta vuoden 2021 alussa.

– On hienoa säilyttää maamerkkirakennus sekä kehittää sen hotellitoiminta uudelle tasolle. Scandic on menestynyt hotellioperaattori, jolla on laaja kokemus isojen keskustahotellien operoinnista. Olemme tyytyväisiä, että teimme sopimuksen, joka vie meidät uuteen aikakauteen rakennuksen historiassa, sanoo kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidosta.

– Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan ja kehittämään Hamburger Börsin perinteitä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus meille, ja tulemme investoimaan paljon aikaa sekä rahaa, jotta historiallinen rakennus säilyttää arvokkuutensa. Suunnittelua tehdään yhdessä kiinteistönomistajan ja kaupungin kanssa, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Hotellissa on 300 huonetta, kokoustiloja sekä 400 hengen juhlasali, ravintola ja baari. Lisäksi hotellissa on 150 asiakaspaikkainen kattoterassi baareineen.

Scandicilla on tällä hetkellä 27 hotellia Suomessa, joista kolme on Hilton-brändin alla. Suomen hotellimarkkinat kehittyvät positiivisesti, ja myös Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin Turun hotellibisneksessä on odotettavissa vahvaa kasvua.

Lisätietoja: 

Vesa Eskoli
Kiinteistösijoitusjohtaja
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
+358 40 7030 551
vesa.eskoli (a) lahitapiola.fi

Aki Käyhkö
Toimitusjohtaja
Scandic Hotels Oy
+358 40 50 99800,
aki.kayhko (a) scandichotels.com

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon logo

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiö, vaihtoehtorahastojen hoitajan toimiluvan saanut LähiTapiola Kiinteistöpääomarahastot Oy sekä kauppakeskusjohtamista harjoittava Promote Tapiola Oy. Vuonna 2007 perustettu LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hallinnoi noin 3 miljardin euron kiinteistökantaa ja tarjoaa yrityksille toimitiloja 15 paikkakunnalla. Yhtiön omistavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia