Uutiset ja tiedotteet

29.5.2017

Kauppakeskus Sepän katolle rakennetaan yksi maan suurimmista aurinkovoimaloista

Jyväskylän Energian Hohka toimittaa LähiTapiolan omistamaan kauppakeskus Seppään yhden maan suurimmista aurinkovoimaloista.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon rakennuttama kauppakeskus Seppä aukeaa Jyväskylän Seppälään lokakuussa 2017. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 70 miljoonaa euroa. 

– Olemme Hohkassa iloisia ja ylpeitä siitä, että LähiTapiola luottaa meihin ja pääsemme antamaan panoksemme tämän kokoluokan hankkeeseen vahvan valtakunnallisen toimijan kumppanina. Aurinkovoimala on Keski-Suomen suurin ja kuuluu myös valtakunnan suurimpiin. Yksin paneeleita paikalle kuljettamaan tarvitaan seitsemän rekka-autoa, kertoo Hohkan asiakkuus- ja tuotehallintapäällikkö Ahti Weijo

Aurinkovoimala on mitoitettu mahdollisimman suureksi siten, että kaikki sen tuottama sähkö voidaan kuluttaa kiinteistössä. Huipputeholtaan 400 kilowatin aurinkovoimala on noin 100 kertaa suurempi kuin keskimääräinen omakotitalon aurinkosähköjärjestelmä. Paneelien yhteenlaskettu pinta-ala on 2500 neliötä. Voimala koostuu noin 1500 aurinkopaneelista, jotka toimittaa ja asentaa keuruulainen Solartukku Oy.

– LähiTapiolalle yhteistyö Jyväskylän Energian kanssa merkitsee hienoa mahdollisuutta olla mukana merkittävässä paikallisessa hankkeessa. LähiTapiola ja kauppakeskus Seppä haluavat olla edelläkävijöinä ottamassa käyttöön uusiutuvia energialähteitä. Seppä tulee tuottamaan kiinteistön jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja valaistukseen tarvittavan sähkön aurinkokennoilla ja aurinkovoimalla tuotetulla energialla asiakkaamme voivat ladata mm. sähköautojaan, joille on tulossa parkkialueet ja latauspistokkeet Sepän parkkihalliin, kauppakeskuspäällikkö Suvi Saarinen Sepästä kertoo.

Ekologisuus on yksi Sepän tärkeimmistä arvoista: kauppakeskus haluaa olla mukana rakentamassa Keski-Suomen kestävää kehitystä muun muassa kestävillä energiaratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla. Saarisen mukaan Sepästä valmistuu Keski-Suomen modernein ja valoisin kauppakeskus. Pinta-alaltaan neljää jalkapallokentällistä vastaavaan Seppään tulee noin 60 erikoisliikettä ja viihtyisä ravintolakatu, jonne voi pysähtyä ostosten lomassa rentoutumaan ja virkistäytymään.

Sepän liikekeskus saa aurinkosähkön kokonaispalveluna avaimet käteen koko 15-vuotisen sopimuskauden ajan. Aurinkovoimalan investoinnin toteuttaa Hohka, joka toimittaa kaiken järjestelmän tuottaman sähkön suoraan liikekeskuksen omaan käyttöön. 

Kauppakeskus Seppä on Hohkan ensimmäinen megawattiperusteisesti hinnoiteltu aurinkosähkön palvelusopimus. Aiempien Hohkan aurinkosähköratkaisuiden veloitus perustuu kuukausimaksuun.

Tekes on myöntänyt hankkeelle energiatukea. 

Lisätietoja:

Hohka: asiakkuus- ja tuotehallintapäällikkö Ahti Weijo, p. 040 735 6956
LähiTapiola: kauppakeskuspäällikkö Suvi Saarinen, p. 040 840 2267

Hohka® on Jyväskylän Energian uutta liiketoimintaa – älykkäiden ratkaisujen energiakumppani, joka kehittää asiakkaan liiketoimintaa. Lämmityksen ja viilennyksen asiantuntija Hohka tarjoaa myös uusiutuvia, kiertotalouteen tai polttamiseen perustuvia energiaratkaisuja, kuten aurinkoenergia, maalämpö, biokaasu, hake, pelletti, LNG, LPG ja poltettavat sivutuotteet. Hohka hallitsee sekä tekniset ratkaisut että investointien rahoittamisen. www.hohka.fi

Jyväskylään Seppälän alueelle syksyllä 2017 valmistuva kauppakeskus Seppä on monipuolinen muodin ja erikoiskaupan keskus. Kauppakeskuksen noin 60 liikettä ja ravintolaa muodostavat kokonaisuuden, josta saa samalla käynnillä kaiken tarvitsemansa. Jo toiminnassa oleva Prisma ja kauppakeskus Seppä muodostavat yhdessä Keski-Suomen suurimman ja vetovoimaisimman kaupallisen keskittymän. www.kauppakeskusseppa.fi

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon logo

Vuonna 2007 perustettu LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hallinnoi noin 3 miljardin euron kiinteistökantaa ja tarjoaa yrityksille toimitiloja 15 paikkakunnalla. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy ja kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiöt. Yhtiön omistavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia