Uutiset ja tiedotteet

16.3.2017

Kalasataman Trooli-korttelin kiinteistöille LEED-ympäristösertifioinnit

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito kehittää kiinteistöjensä ympäristöystävällisyyttä määrätietoisesti – tästä viimeisimpänä osoituksena Helsingin Kalasatamassa sijaitsevan Trooli-korttelin kiinteistöjen LEED- ympäristösertifioinnit.

Trooli-korttelin LEED-sertifikaatit ovat kiinteistön käyttövaiheen ympäristöystävällisyyden osoittavan kategorian sertifikaatteja, jotka mittaavat muuan muassa rakennuksen energia- ja materiaalitehokkuutta, vedenkäyttöä, sisäolosuhteita sekä kestävän kehityksen mukaista ylläpitoa. Sertifikaatit perustuvat kolmannen, riippumattoman osapuolen tekemään arviointiin rakennuksen ympäristöominaisuuksista ja ovat kansainvälisestikin vertailukelpoisia.

Kortteli koostuu kolmesta eri kiinteistöistä, jotka ovat kukin saaneet oman LEED-sertifiointinsa pitkäjänteisen kehitysprojektin tuloksena: Panimokatu 4 kultatason sertifioinnin toukokuussa 2015, Lautatarhankatu 10 hopeatason sertifioinnin saman vuoden kesäkuussa ja tuoreimpana Tynnyrintekijänkatu 1 hopeatason sertifioinnin helmikuussa 2017. Trooli-korttelin kiinteistöt ovat voimakkaasti kehittyvällä Kalasataman alueella ensimmäisiä ympäristösertifioituja kiinteistöjä. Modernilla kaupunkialueella vastuullisuuskysymyksiä huomioidaan aikaisempaa enemmän ja tältä osin Trooli-kortteli toimii sertifikaateillaan yhtenä alueen suunnannäyttäjistä.

Erityisesti käyttäjien näkökulmasta Trooli-korttelin ympäristösertifioinnit ovat tervetullut asia, sillä ne tarkoittavat myös parempia työskentelyolosuhteita. Sertifikaatit ohjaavat esimerkiksi kiinteistön siivouksessa käytettävien aineiden valintaa, jätehuoltoa, valaistus- ja ilmanvaihtoratkaisuja, jotka ovat kaikki yhteydessä kiinteistössä työskentelevien terveyteen ja hyvinvointiin. Työkykyä ylläpitävään työmatkapyöräilyyn kannustetaan suihku- ja pukuhuonetiloilla ja korttelin hyvä sijainti suhteessa sekä työmatkapyöräilyyn, että joukkoliikenteeseen ovatkin yksi ympäristösertifikaattien saamiseen vaikuttaneista tekijöistä.

”Trooli-korttelin kiinteistöjen LEED-sertifikaatit osoittavat, että vanhempaakin kiinteistöä voidaan ja kannattaa kehittää ympäristöystävällisemmäksi. Kiinteistöjen ylläpidon sekä korjaus- ja ylläpitohankkeiden tarkasteleminen vastuullisuuden näkökulmasta ovat keinoja, joiden avulla LähiTapiola Kiinteistövarainhoito kehittää kiinteistöjään ympäristöystävällisempään suuntaan, parantaen samalla kiinteistöjen olosuhteita sekä tuottavuutta” ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen kiteyttää.

Lisätietoja:

Karoliina Turppo
Vuokrauspäällikkö
karoliina.turppo@lahitapiola.fi
09 453 7925

Eero Kokkonen
Ympäristöpäällikkö
eero.kokkonen@lahitapiola.fi
050 525 9682

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon logo

Vuonna 2007 perustettu LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hallinnoi noin 3 miljardin euron kiinteistökantaa ja tarjoaa yrityksille toimitiloja 15 paikkakunnalla. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy ja kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiöt. Yhtiön omistavat yhtä suurin osuuksin LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia