Uutiset ja tiedotteet

17.2.2017

IndoorAtlas valitsi LähiTapiolan tilat Mikonkadulla

Paikannusteknologiayritys IndoorAtlas etsi toimitilaa pääkaupunkiseudulta. Sijoittuminen näkyvästi Mikonkatu 13:een Rautatientorin laidalle oli korkean teknologian kasvuyritykselle luontevaa. Rakennus itsessään on osa alueen tunnettuutta, ja ympärillä sijaitsevat ydinkeskustan monipuoliset palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet.

IndoorAtlaksen työprosessit vaativat tiloilta paljon. Avaruus ja valoisuus ovat olennaisia seikkoja, ja myös toiminnallinen vaihtelevuus on tärkeää. IndoorAtlaksen markkinoiden kansainvälisyys ja yhteistyö kotimaisen teknologiateollisuuden tutkimuksen kanssa vaatii sijoittumista pääkaupunkiin ja toimintaa tukevia sisätiloja.

Henkilöstökoordinaattori Tii Möltsi toteaa, että IndoorAtlas on alansa kärkiyritys maailmalla.
– Se mitä Google on tieliikenneverkolle, me olemme sisätiloille, eli teemme mahdolliseksi tarkan applikaatiopohjaisen paikannuksen rakennusten sisätiloissa. Meille on ollut tärkeää se, että toimitilamme ovat avarat ja nykyaikaiset. Talotekniikan pitää taata meille tasalaatuiset työskentelyn olosuhteet.

Yhdessä LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n tilojen vuokrauksesta vastaavien henkilöiden kanssa alkoi IndoorAtlaksella neuvottelu siitä, miten suunnitella ja toteuttaa tilaratkaisut niin, että ne muotoutuvat IndoorAtlaksen tarpeita vastaaviksi.

– Mikonkatu 13:n tilat ovat kuin luodut korkean teknologian yrityksille. Talon runko mahdollistaa tiloissa suurempiakin muutoksia. Välipohjat ovat jykevää tekoa. Runsaan kerroskorkeuden ansiosta talotekniikan vaatimille asennuksille saadaan hyvin tilaa, ja silti korkeussuunnassa jää ilmavuutta antamaan tiloihin avaruuden tuntua, vuokrauspäällikkö Heli Jalonen LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta toteaa. IndoorAtlaksen Tii Möltsi korostaa, että kohtaaminen vuokranantajan edustajan kanssa on kriittisessä roolissa tilojen kehittämisen prosessissa.

– Alan ammattilaisten kanssa on helppoa hahmottaa mahdollisuuksia, jotka tämän tyyppisessä arvorakennuksessa ovat tarjolla. Siksi kiinteä kontakti kiinteistön omistajan edustajaan on elintärkeää.

– Meillä on ollut todella hyvä yhteistyö tässä suhteessa. Olimme koko prosessin kulun ajan hermolla ja saimme itse vaikuttaa kehittämiseen. Kaiken tämän lisäksi meillä on ollut apunamme sisustussuunnittelija, joka on toteuttanut näkemyksiämme muun muassa värityksen ja muiden yksityiskohtien suhteen, Tii Möltsi summaa.

Mikonkatu 13:n kiinteistö on toiminut muun muassa asuinrakennuksena ja hotellina. Kohteen omistaa LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö.

Lue lisää ›
Näytä lisää uutisia